Informatie voor bands

Inleiding

Rock café neemt het motto “Support your local bands” heel ernstig, en daarom bieden wij bands een gratis podium om te spelen in ons zaaltje Room 66. Uiteraard geldt dit aanbod zowel voor lokale als internationale bands! Het is eveneens mogelijk om het zaaltje te huren voor privé-feestjes of evenementen! Lees hieronder verder voor de voorwaarden en contacteer ons als u nog vragen hebt!

Voorwaarden

 • Room 66 wordt GRATIS ter beschikking gesteld. In de loop der jaren hebben we gemerkt dat bands vaak meer volk lokken zonder inkom, maar dat de fans vaak met plezier een vrije bijdrage betalen aan de inkom of bij een goede ouderwetse ronde met de hoed!
 • Indien de artiest/organisator toch de voorkeur geeft om inkom te vragen dan is de artiest/organisator is zelf verantwoordelijk om iemand te voorzien aan de kassa of vooraf al een eventuele voorverkoop te organiseren. Uiteraard is de integrale opbrengst van de ticketverkoop voor de artiest/organisator.
 • De artiest/organisator is ook de wettelijke organisator van het evenement, wat betekent dat zij eventuele auteursrechten (SABAM) die verschuldigd zijn moeten betalen, bijvoorbeeld wanneer er covers gespeeld worden. Rock café kan niet aansprakelijk gesteld worden indien er hierover problemen zouden ontstaan.
 • Het Rock Café voorziet een barman voor de volledige duur van het evenement. De inkomsten van de bar gaan naar het Rock Café.

Praktische zaken

 • Room 66 is een klein maar gezellig zaaltje met een podium van 9m2. Bijgevolg kunnen er maximum 30 à 40 fans toegelaten worden (afhankelijk van ruimte benodigd voor materiaal en dergelijke).
 • Daarom laten we typisch slechts 2 groepen per avond optreden (gewoonlijk tussen 20h00 en 23h00. (Om 23h00 moeten de shows afgelopen zijn uit respect voor onze buren.)
 • We raden bands aan om dezelfde backline en hetzelfde drumstel te gebruiken indien mogelijk, omwille van de beperkte ruimte. Eens je onze trap enkele keren met materiaal beklommen hebt begrijp je waarom, dus het is nog praktisch ook!
 • Omwille van de beperkte ruimte raden we ook aan om een merchandise stand enkel na/tussen de optredens op te zetten. T-shirts kunnen uiteraard wel de hele avond opgehangen worden! Het is eveneens mogelijk om een merchandise stand en kassa voor inkom beneden aan de trap in het café op te stellen om boven meer ruimte vrij te houden.
 • Er zijn geen PA, monitors of zangversterker beschikbaar in Room 66. Meestal vormt dit gezien het compacte formaat van het zaaltje geen probleem.
 • We boeken bij voorkeur concerten op donderdag, vrijdag en zaterdag, aangezien dit de drukste avonden zijn in Leuven. Donderdag is een populaire dag bij de studenten om uit te gaan en vrijdag en zaterdag zijn populair bij de lokale bevolking en onze stamgasten.
 • De toegang naar het Rock Café en de Oude markt is voor gemotoriseerd vervoer beperkt tot specifieke tijdstippen. De markt is toegankelijk voor laden en lossen tussen 18h30 en 20h30. Voor toegang buiten deze uren dient u een vergunning aan te vragen bij de stad Leuven, en dit minstens 3 dagen op voorhand. Om na het optreden terug in te laden zal u er sowieso eentje nodig hebben, dus vergeet dit niet tijdig te regelen! Alle toegangswegen naar de Oude Markt staan onder permanent toezicht van ANPR camera’s en elke overtreding wordt meteen beboet. Tijdens de show kan u uw voertuig(en) parkeren op het Sint-Jacobsplein, een kleine 10 minuten wandelen van het Rock Café en typisch vrij rustig ’s avonds.
 • Rock Café promoot uw event via deze website, onze sociale media en ons krijtbord in het café.
 • We verzoeken organisatoren om een evenement op Facebook/Instagram (of anderen) en ons toe te voegen als organisator. Dit maakt het voor ons webteam gemakkelijker om uw evenement mee te promoten!